Het lichaam ís het onbewuste

(Freud)

In mijn werk als therapeut ga ik uit van een holistisch mensbeeld, waarbij lichaam en geest worden gezien als onlosmakelijk met elkaar verbonden. Mijn uitgangspunt is ook dat ieder mens van binnen vele mogelijkheden en antwoorden heeft om te doen wat nodig is voor herstel. Ik help je op een professionele manier eigen wijsheid te vinden en in te zetten.

Werkwijze

Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek. Daarin kun je vertellen over je klacht, je ideeën over de mogelijke oorzaak ervan, wat je wilt bereiken en mogelijke vragen die je hebt. Als therapeut zal ik ook het één en ander vragen, zodat aan het einde van het gesprek duidelijk is welke vorm van therapie het beste bij je past en of er een ‘klik’ is. Alle informatie die je verstrekt is strikt vertrouwelijk. Wel is het soms gewenst dat je huisarts op de hoogte is van je bezoek.

Kosten

De kosten zijn 85 euro per sessie van 60-75 minuten.

Vergoeding

De meeste verzekeraars vergoeden deze behandelingen onder de module ‘alternatieve geneeswijzen’ uit het aanvullend pakket. Voor details over de hoogte van de vergoeding, raadpleeg je verzekeringsvoorwaarden. Als therapeut ben ik aangesloten bij de VIT, een erkende beroepsvereniging die o.a. kwaliteitsbewaking tot taak heeft.

Zie ook:
Vergoedingen zorgverzekeraars : zorgwijzer.nl

aanvullende informatie

Renee van Steenderen

Therapeut sinds 1986,
gevestigd in Amsterdam.
Zie CV

Praktijk voor Integratieve Therapie en Craniosacraal Therapie

Praktijkadres:
CIG
Sarphatikade 22
1017 WV Amsterdam

Contactadres:
van der Hoopstraat 105
1051 VD Amsterdam

steenderenrv@yahoo.com

Praktijkadres:
CIG
Sarphatikade 22
1017 WV Amsterdam

De praktijk is gemakkelijk te bereiken met tram 1, 4 of 19: halte Frederiksplein.
Vandaar is het een paar minuten lopen.