integratie therapie

 

introductie integratieve therapie
werkwijze, kosten en vergoeding
integratieve psychotherapie
hypnotherapie
craniosacraal therapie
horses that move you
english
Het lichaam is het onbewuste (Freud)
Zowel in de IPT als de CST wordt uitgegaan van een holistisch mensbeeld, waarbij lichaam en geest worden gezien als onlosmakelijk verbonden. Uitgangspunt is ook dat ieder mens van binnen vele mogelijkheden en antwoorden heeft om te doen wat nodig is voor herstel. De rol van mij als therapeut is om je te helpen deze eigen-wijsheid te vinden en in te zetten.

Werkwijze

Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek. Daarin kun je vertellen over je klacht, je ideeën over de mogelijke oorzaak ervan, wat je wilt bereiken en mogelijke vragen die je hebt. Als therapeut zal ik ook het één en ander vragen, zodat aan het einde van het gesprek duidelijk is welke vorm van therapie het beste bij je past en of er een 'klik' is. Alle informatie die je verstrekt is strikt vertrouwelijk. Wel is het gewenst dat je huisarts op de hoogte is van je bezoek.

Kosten

De kosten zijn 85 euro per sessie van 60-75 minuten.

Vergoeding

De meeste verzekeraars vergoeden deze behandelingen onder de module 'alternatieve geneeswijzen' uit het aanvullend pakket. Voor details over de hoogte van de vergoeding, raadpleeg je verzekeringsvoorwaarden. Als therapeut ben ik aangesloten bij de NGVH en RCN, erkende beroepsverenigingen die o.a. kwaliteitsbewaking tot taak hebben.

Zie ook:

Vergoedingen zorgverzekeraars : www.zorgwijzer.nl
Studenten verzekeringen : www.sum.nl/studenten-zorgverzeking