integratie therapie

 

introductie integratieve therapie
werkwijze, kosten en vergoeding
integratieve psychotherapie
hypnotherapie
craniosacraal therapie
horses that move you
english
Craniosacraal Therapie
Niet lekker in je vel? | Laat je lijf spreken!

Craniosacraal therapie

Craniosacraal therapie is een lichaamsgerichte therapie, waarbij door zachte aanraking de therapeut spanningen in het bindweefsel onderzoekt. De cliŽnt blijft hierbij geheel gekleed.

Bij craniosacraal therapie (CST) wordt ervan uitgegaan dat een fysiek of emotioneel trauma zich vast kan zetten in het lichaam in de vorm van een blokkade. Door een zachte, uitnodigende aanraking en aandachtige houding, kan deze blokkade gevonden en herkend worden. Op dat moment kan de keuze gemaakt worden de blokkade los te laten. Opgeslagen energie komt vrij en het zelfhelend vermogen van het systeem krijgt een kans. Dit vrijkomen van energie kan zich uiten in een ontspannen en warm worden van het gebied, het kan zijn dat het lichaam zich wil bewegen of dat er een ontlading van emoties plaatsvindt, al of niet gepaard gaand met beelden of herinneringen.

Afhankelijk wat zich toont kan de therapeut het lichaam ondersteunen in de bewegingen, ruimte scheppen voor het uiten van emoties of werken met de opgekomen beelden.

Bij craniosacraal therapie staat de cliŽnt centraal. De therapeut interpreteert niet, stuurt niet, maar ondersteunt 'slechts' het proces. Via het lichaam komt de cliŽnt bij inzichten en hulpbronnen die tot dan toe niet bewust waren.

De tijdsduur van een behandeling kan variŽren van drie kwartier tot anderhalf uur. Om je lichaam de tijd te geven te reageren op de behandeling, zal de behandelfrequentie niet heel hoog zijn. Deze wordt in overleg bepaald.

Zie voor meer informatie:

Het opleidingsinstituut www.upledger.nl
Het register craniosacraal therapie Nederland www.RCN.nl
De vereniging cranio sacraal therapeuten www.UCN.nl
logo integratieve therapie
craniosacraal behandeling

 

neem contact op reacties van clientenLogo Register Craniosacraaltherapie Nederland